Starter Van Het Jaar

De award voor Starter van het Jaar wordt uitgereikt aan de persoon en/of onderneming die zich in het jaar 2017 als meest opmerkelijke starter. De award kan ook worden geschonken aan een succesvolle ondernemer die recentelijk een toonaangevende nieuwe zaak uit de grond stampte. Starter van het Jaar is ingesteld om startende ondernemers te stimuleren om hun droom verder te zetten.

Beste innovatief Concept

Deze award wordt uitgereikt aan een Kortrijks concept dat het afgelopen jaar in de smaak viel bij de inwoners en bezoekers van de stad. Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan deze award. Het concept moet creatief, innovatief, aantrekkelijk en verrassend zijn. Het kan evengoed gaan om het product, het gebouw of de manier van ondernemen. De plaats of het idee die deze award toegereikt krijgt, zal op verscheidene manieren in de kijker worden gezet.

Product/gerecht van het Jaar

De award voor het Kortrijks produc/gerecht van het jaar gaat uit naar een product dat de stempel “Kortrijks product/gerecht van het jaar” zal krijgen. Het product/gerecht zal in het daaropvolgend jaar een paar keer expliciet in de kijker komen op grote events. Dit resultaat kan zowel een innovatieve uitvinding of creatie zijn, als een culinaire hoogvlieger. Het Kortrijks product/gerecht van het jaar 2017 zal verkozen worden tijdens Lekker weekendje Kortrijk op zaterdag 30/09 en zondag 1/10.

Merkwaardige award

Deze award wordt uitgereikt als “merkwaardige persoon van het jaar”. Personen die genomineerd worden voor deze categorie kunnen uit heel uiteenlopende sectoren komen, bijvoorbeeld een ongekende vrijwilliger, een jonge ontwerper, een fotograferende tattoo-dame die internationaal iets betekent… De merkwaardige award is het “specialleke” van Kortrijk.

Award “Internationalisering”

Deze award wordt uitgereikt aan een Kortrijks bedrijf, product of persoon die naamsbekendheid heeft verworven “in de wereld” en die daardoor mee Kortrijk over de wereld bekend maken. Bedrijven of personen die voor deze categorie genomineerd worden kunnen uit heel uiteenlopende sectoren komen.

Personality Award

De award voor Persoonlijkheid van het jaar 2017 wordt uitgereikt aan de persoon die in het afgelopen jaar kleur gaf aan Kortrijk. Met deze bekroning wordt deze persoon in de bloemetjes gezet. De realisaties die deze persoon verwezenlijkte, hebben er mee voor gezorgd dat Kortrijk het afgelopen jaar gegroeid is. De persoonlijkheid van het Jaar wordt, net zoals de andere awards, deels verkozen door de inwoners van Groot Kortrijk, het aanwezige publiek op de avond zelf en deels door de aanwezige jury.

Beste / meest actieve vereniging

Kortrijk heeft ongelooflijk veel verenigingen en organisaties die actief zijn binnen diverse categorieën : cultuur, economie, sport, jeugd, muziek, toneel, … Veel van die verenigingen zijn zeer actief en kunnen rekenen op tal van vrijwilligers. Graag wensen we de meest actieve of opmerkelijkste vereniging in de kijker te brengen die in 2016-2017 in de kijker liep.

Handelszaak van het jaar

Kortrijk is een stad in volle ontwikkeling. Veel nieuwe handelszaken of unieke zaken zijn als paddenstoelen uit de grond gerezen. Met deze award willen we de handelszaak in de bloemetjes zetten die op een opmerkelijke wijze naar buiten kwam, door het zij zijn verhaal, zijn naam, zijn aanpak, zijn renovatie, …